Διεθνή

Η Τουρκία προωθεί σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν προς τις ευρωπαϊκές αγορές

Η Τουρκία προωθεί σχέδιο αγωγού φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν προς τις ευρωπαϊκές αγορές
Το σχέδιο περιλαμβάνει την τοποθέτηση αγωγού στον πυθμένα της Κασπίας προς το Αζερμπαϊτζάν και σύνδεσή του με τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου.
Η Τουρκία είναι έτοιμη να μεταφέρει το φυσικό αέριο του Τουρκμενιστάν στις ευρωπαϊκές αγορές, δήλωσε ο πρέσβης της Άγκυρας στην ασιατική πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, Μουσταφά Καπούτσου, όπως μεταδίδουν τουρκιά μέσα ενημέρωσης.
Όπως τόνισε ο Τούρκος πρέσβης, η αποστολή του φυσικού αερίου του Τουρκμενιστάν στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας θα συμβάλει στη διαφοροποίηση των πηγών της Ευρώπης.
Το σχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν προς την Ευρώπη περιλαμβάνει την τοποθέτηση αγωγού μήκους 300 χλμ. κατά μήκος του πυθμένα της Κασπίας Θάλασσας προς τις ακτές του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα συνδεθεί με τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου και θα διοχετεύει μέσω του αγωγού ΤΑΡ το φυσικό αέριο του Τουρκμενιστάν μαζί με αυτό του Αζερμπαϊτζάν στις ευρωπαϊκές αγορές.
Επιπλέον, θα ενισχυθεί και θα διαφοροποιήσει τις πηγές της και η Τουρκία, κάνοντας χρήση του φυσικού αερίου του Τουρκμενιστάν μέσω των υφιστάμενων αγωγών.
Ο κ. Καπούτσου σημείωσε ακόμη, ότι η Τουρκία υποστηρίζει επίσης την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκμενιστάν-Αφγανιστάν-Πακιστάν-Ινδίας (TAPI).
"Ο αγωγός φυσικού αερίου TAPI είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και θα ανοίξει νέες αγορές για το φυσικό αέριο του Τουρκμενιστάν", τόνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης