Διεθνή

Κλιμάκωση στη Μ.Ανατολή: Η Αίγυπτος βομβάρδισε βάσεις τζιχαντιστών στη Λιβύη

Κλιμάκωση στη Μ.Ανατολή: Η Αίγυπτος βομβάρδισε βάσεις τζιχαντιστών στη Λιβύη
Σε αντίποινα για τους Κόπτες, οι επιδρομές είχαν στόχο δυνάμεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ενώ θα ακολουθήσει χερσαία επιχείρηση
upd Ο στρατός που πρόσκειται στην κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι συμμετείχε χθες στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία στην πόλη Ντέρνα.
Η κίνηση αυτή έρχεται ως αντίποινα έπειτα από την αιματηρή επίθεση εναντίον Χριστιανών χθες στην κεντρική Αίγυπτο.
Το γραφείο τύπου της πολεμικής αεροπορίας των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο δυνάμεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει μια χερσαία επιχείρηση.
Kάτοικος της πόλης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ακούστηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις.

Σε 28 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων εναντίον Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο

Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί -μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά- από την χθεσινή επίθεση ενόπλων εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε προσκυνητές σε ένα χριστιανικό μοναστήρι στη νότια Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Υγείας.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη, δηλώνοντας ότι οι μαχητές του είναι υπεύθυνοι για την χθεσινή αιματηρή επίθεση κατά των λεωφορείων που μετέφεραν Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς, σύμφωνα με ανακοίνωση των τζιχαντιστών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης