Διεθνή

Ολλανδία: Shell και Exxon κατά των περικοπών στο πεδίο Groningen

tags :
Ολλανδία: Shell και Exxon κατά των περικοπών στο πεδίο Groningen
H νέα περικοπή, στην παραγωγή θα κυμανθεί στα 21,6 δις. κ. μ. ετησίως, από 53,9 δις. κ. μ. το 2013.
Η κοινή επιχείρηση μεταξύ της Royal Dutch Shell και της Exxon Mobil ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 24/5/2017  ότι σχεδιάζει να ασκήσει προσφυγή εναντίον του  ολλανδικού κυβερνητικού σχεδίου για τη μείωση της παραγωγής του πετρελαίου  στο πεδίο Groningen κατά 10%.
Η ολλανδική  κυβέρνηση νωρίτερα την Τετάρτη 24/5/2017 επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει με μια αυστηρότερη παραγωγή στον τομέα από την 1η Οκτωβρίου και τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν την δυνατότητα  να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους μέχρι τις 7 Ιουλίου.
Η κατά 50-50 κοινοπραξία των Shell-Exxon, γνωστή ως NAM, δήλωσε ότι το μέτρο ήταν «δυσανάλογο» και αγνόησε τα πρότυπα ασφαλείας που έχουν συμφωνηθεί, τα οποία δεν απαιτούν τόσο μεγάλη μείωση.
Η προτεινόμενη περικοπή, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, είναι η τελευταία σε μια σειρά αντίστοιχων ενεργειών τα τελευταία δύο χρόνια μετά από σεισμούς που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε ακίνητα στη βορειότερη περιοχή των Κάτω Χωρών.
Με τη νέα περικοπή, στην παραγωγή θα κυμανθεί στα 21,6 δις. κ. μ. ετησίως, από 53,9 δις. κ. μ. το 2013.
Η NAM έχει αποδεχθεί την αστική ευθύνη για τις ζημίες που προκλήθηκαν από τους σεισμούς και θα καταβάλλει αποζημιώσεις άνω του 1 δις. ευρώ.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης