Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα - Kατέπεσε κοντά στα σύνορα της Ρωσίας

Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα - Kατέπεσε κοντά στα σύνορα της Ρωσίας
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι ανήσυχος για την εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο σήμερα 14/5 αψηφώντας τις φωνές για να μειώσει το πολεμικό της πρόγραμμα, λίγες μέρες μετά την εκλογή νέου προέδρου στη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Διοίκηση Ειρηνικού των ΗΠΑ υποστήριξε ότι ο πύραυλος δεν ήταν διηπειρωτικός, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Τοmoni Inada έκανε λόγο για νέου τύπου πύραυλο.
Ο πύραυλος ταξίδεψε για 700 χιλιόμετρα και έφτασε σε ύψος 2.000 μέτρων σύμφωνα με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, δηλαδή, μακρύτερα και ψηλότερα από τον προηγούμενο που είχε δοκιμάσει η Πιονγκγιάνγκ τον Φεβρουάριο του 2017.
Ο πύραυλος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρωσία και την Ιαπωνία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
Πιστεύεται ότι η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να πλήξει με διηπειρωτικό πύραυλο τις ΗΠΑ, αν και ο Donald Trump ορκίζεται ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.
Πάντως, ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε σήμερα Κυριακή 14/5 είχε μεγαλύτερο βεληνεκές από όλους τους προηγούμενους και μπορεί να ταξιδέψει ως και 4.500 χιλιόμετρα.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae - in έκανε λόγο για "ξεκάθαρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Αν και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θέλει να υιοθετήσει μία πιο μετριοπαθή προσέγγιση προς τη Β. Κορέα και να επισκεφτεί και την Πιονγκγιάνγκ υπό προϋποθέσεις, θεωρεί ότι ο διάλογος πρέπει να συνοδεύεται και από τις κυρώσεις.
Η Κίνα εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της με την εκτόξευση του πυραύλου, τη στιγμή που αντιπροσωπίες των ΗΠΑ, της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, αλλά και ο Putin βρίσκονται στο Πεκίνο για τη σύνοδο για τον νέο δρόμο του μεταξιού.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είναι ανήσυχος για την εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα την Κυριακή 14/5, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το διεθνές πρακτορείο επικαλείται δήλωση εκπροσώπου του Κρεμλίνου στο περιθώριο της επίσκεψης του Putin στο Πεκίνο.
Ο πύραυλος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρωσία και την Ιαπωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης