Διεθνή

Κινέζος πρέσβης στην Τουρκία: Συμφωνούμε να ενταχθεί η Τουρκία στην ομάδα της Σαγκάης

Κινέζος πρέσβης στην Τουρκία: Συμφωνούμε να ενταχθεί η Τουρκία στην ομάδα της Σαγκάης
Στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, στον οποίο θέλει να συγκαταλεγεί η Τουρκία, συμμετέχουν η Ρωσία, η Κίνα, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν
Η Κίνα είναι έτοιμη να συζητήσει τη συμμετοχή της Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (Shangai Cooperation Organization - SCO), δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης στην Τουρκία.
Ο Κινέζος πρέσβης Γιου Χονγκγιάνγκ δήλωσε συγκεκριμένα στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ότι το Πεκίνο είναι πρόθυμο να συζητήσει την ένταξη της Τουρκίας στο μπλοκ των έξι χωρών με τα άλλα κράτη μέλη.
Ο Γι δήλωσε: "Η Τουρκία έχει φτάσει στη θέση του εταίρου σε επίπεδο διαλόγου του οργανισμού με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της SCO τα τελευταία χρόνια".
"Η Κίνα, η οποία κατανοεί την πρόθεση της Τουρκίας να γίνει μέλος της SCO, είναι έτοιμη για την ένταξη της Τουρκίας κατόπιν διαβούλευσης με τις άλλες χώρες-μέλη".
Το SCO απαρτίζεται από τη Ρωσία, την Κίνα, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.
Η Τουρκία εγκρίθηκε ως ένας από τους έξι "εταίρους του διαλόγου" το 2012.
Υπάρχουν επίσης έξι «κράτη παρατηρητών» που συνδέονται με τον οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 2003, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών και τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης