Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι υπουργοί Πετρελαίου Ιράκ και Αλγερίας προεξοφλούν την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

tags :
Οι υπουργοί Πετρελαίου Ιράκ και Αλγερίας προεξοφλούν την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
«Η απόφαση για παράταση της μείωσης της παραγωγής θα είναι για 6 μήνες» είπε χαρακτηριστικά ο αλγερινός υπουργός Νουρεντίν Μπουταρφά.
Ο ΟΠΕΚ και οι υπόλοιποι παραγωγοί πετρελαίου που συμμετέχουν στη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την παράταση της μέχρι το τέλος του 2017, δήλωσαν σήμερα (11/5) οι υπουργοί Πετρελαίου του Ιράκ και της Αλγερίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Βαγδάτη.
«Η απόφαση για παράταση της μείωσης της παραγωγής θα είναι για 6 μήνες» είπε χαρακτηριστικά ο αλγερινός υπουργός Νουρεντίν Μπουταρφά συμπλήρωσε ότι «Αλγερία και Ιράκ διατηρούν μια ενιαία στάση για την επέκταση των περικοπών».
Υπενθυμίζεται, ότι ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει επίσημα, εάν θα επεκτείνει τις περικοπές, στη σύνοδο των υπουργών Πετρελαίου των κρατών-μελών του στις 25 Μαΐου 2017 στη Βιέννη.
Σημειώνεται, ότι πριν από λίγες ημέρες οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί που συμμετέχουν στη συμφωνία, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, εξέφρασαν δια του υπουργού Πετρελαίου Χαλίντ Αλ Φάλι και του υπουργού Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ αντίστοιχα την προθυμία τους να επεκταθεί η συμφωνία το β΄ εξάμηνο του 2017 και ενδεχομένως και πέραν αυτού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης