Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Κύπρο

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Κύπρο
Επαναλαμβάνει ότι «η διοίκηση της νότιας Κύπρου συνεχίζει μονομερώς τις δραστηριότητες για εξόρυξη υδρογονανθράκων, αγνοώντας τα πραγματικά δικαιώματα των τουρκοκυπρίων επί των υδρογονανθράκων του νησιού».
Τελείως «ανυπόστατους» χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς, ότι η Τουρκία θα υποχωρήσει από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου σε γραπτή του ανακοίνωση.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με άρθρο στην εφημερίδα «Cyprus Mail» για το φυσικό αέριο, ο Μουφτούογλου υποστήριξε, ότι οι λανθασμένες εκτιμήσεις του κυπριακού Τύπου που βασίζεται σε προϊόντα φαντασίας, είναι μάταιες.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει την τουρκική θέση, ότι «η διοίκηση της νότιας Κύπρου συνεχίζει μονομερώς τις δραστηριότητες για εξόρυξη υδρογονανθράκων, αγνοώντας τα πραγματικά δικαιώματα των τουρκοκυπρίων επί των υδρογονανθράκων του νησιού».
Ο Χουσεΐν Μουφτούογλου αναφέρεται σε δημοσίευμα της αγγλόφωνης ελληνικυπριακής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο τον Ιανουάριο του 2015 ο τότε Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε μυστική συνάντηση στο Νταβός με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έπειτα από διαμεσολάβηση του τότε Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.
Σε εκείνη τη συνάντηση, η Τουρκία υποχώρησε από τη θέση της ότι «οι έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της αποτελεί αιτία πολέμου» και έδωσε το πράσινο φως για έρευνες της ελληνοκυπριακής πλευράς και στο οικόπεδο 6, τμήμα του οποίου η Τουρκία θεωρεί ότι της ανήκει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης