Διεθνή

Αναστασιάδης για τον Eide: "Προσπαθεί να μην βλέπει" τις τουρκικές NAVTEX και το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ

Αναστασιάδης για τον Eide:
O κ.Αναστασιάδης επεσήμανε ότι ο κ. 'Αιντε «προσπαθεί να μη βλέπει τις απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και το κλίμα δυσπιστίας που δημιουργείται μέσα από τις διάφορες ΝAVTEX και την παρουσία του Barbaros"
Ευθείες βολές προς τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν 'Αϊντε, ότι "δεν βλέπει" τις  απειλές της Τουρκίας, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
«Όσο λιγότερα λέγονται, ιδιαίτερα από πλευράς του ειδικού σύμβουλου του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Έσπεν 'Αϊντε, τόσο το καλύτερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αναστασιάδης και υπέδειξε ότι ο κ. 'Αϊντε «θα έπρεπε να είχε μάθει από τους προκατόχους του, που δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα είτε στη μια είτε στην άλλη κοινότητα».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε δηλώσεις στο περιθώριο φιλανθρωπικής εκδήλωσης ο κ.Αναστασιάδης εξέφρασε θλίψη, γιατί ο κ. 'Αϊντε χωρίς να ακούσει ή να μεταφέρει πρώτα και πάνω από όλα θέσεις, τείνει να υιοθετήσει θέσεις που εκφράζονται από τη μια πλευρά.
Ο Κύπριος Πρόεδρος κάλεσε τον κ. 'Αϊντα «να συνειδητοποιήσει ότι με δηλώσεις ή με εκφοβισμούς επιτυγχάνονται τα αντίθετα αποτελέσματα».

"Δεν βλέπει τις απειλές"

Επίσης, ο κ.Αναστασιάδης επεσήμανε ότι ο κ. 'Αιντε «προσπαθεί να μη βλέπει τις απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και το κλίμα δυσπιστίας που δημιουργείται μέσα από τις διάφορες navtex και την παρουσία του Barbaros (στην κυπριακή ΑΟΖ)».
Ο Πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε ότι ο κ. 'Αϊντε βιάζεται, όπως έπραξε και στο παρελθόν. «Τον είχα προειδοποιήσει ότι το μόνο που θα φέρουμε είναι την απογοήτευση στον Κυπριακό Ελληνισμό που κάθε φορά ανεβάζουμε τις προσδοκίες και στο τέλος βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην αδιαλλαξία θέσεων που δεν επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο επιθυμητό», πρόσθεσε.
Αυτό που με ενδιαφέρει, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι να γνωρίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ότι «γίνονται συνομιλίες υπό καθεστώς απειλών και αυτό είναι αδιανόητο, είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης