Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Lavrov-Αναστασιάδη στις 19 Μαίου στην Κύπρο με "βαριά" ατζέντα ενεργειακά και Κυπριακό

Συνάντηση Lavrov-Αναστασιάδη στις 19 Μαίου στην Κύπρο με
Η αδιαπραγμάτευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι, παρά τις απειλές της Τουρκίας, θα προχωρήσει κανονικά τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς, θα τεθεί ενώπιον του Λαβρόφ
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υποδεχθεί, στις 19 Μαΐου στο προεδρικό Μέγαρο, τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής «Σημερινής» στην πιο κρίσιμη πολιτική συγκυρία για το Κυπριακό και με τα ενεργειακά να συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας, ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατεβαίνει στην Κύπρο με βαριά ατζέντα.
Η συνάντηση μέχρι σήμερα εκρατείτο δε και για λόγους ασφαλείας ως επτασφράγιστο μυστικό.
Η έλευση του δευτέρου τη τάξει αξιωματούχου της ρωσικής υπερδύναμης, με την ευκαιρία της Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα φιλοξενήσει η προεδρεύουσα Κύπρος, συμπίπτει με την πιο κρίσιμη πολιτική συγκυρία σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και η Κυβέρνηση επενδύει πολλά στη ρωσική ενεργοποίηση, ακριβώς αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Σύμφωνα με τη "Σημερινή", η ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνει τις περιφερειακές εξελίξεις -Συριακό και Μέση Ανατολή- με τη βαρύτητα να δίνεται στις ενεργειακές εξελίξεις, που διαμορφώνουν στην περιοχή νέες δυναμικές ισχύος.
Η αδιαπραγμάτευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι, παρά τις απειλές της Τουρκίας, θα προχωρήσει κανονικά τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς, θα τεθεί ενώπιον του Λαβρόφ.
Στόχος είναι να τον καταστήσει κοινωνό όχι μόνο των κομβικών για Κύπρο και Ευρώπη εξελίξεων στο ενεργειακό πεδίο, αλλά και των κινδύνων που ελλοχεύουν.
Επί τάπητος θα τεθεί η αμφισβήτηση των θαλασσίων ορίων της Κυπριακής ΑΟΖ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης