Διεθνή

Υπουργός Πετρελαίου Ιράν: 'Eχουμε κρατήσει την παραγωγή πετρελαίου στα 3,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως

tags :
Υπουργός Πετρελαίου Ιράν: 'Eχουμε κρατήσει την παραγωγή πετρελαίου στα 3,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως
Ο υπουργός πετρελαίου Bijan Zanganeh δήλωσε ότι το Ιράν έχει κρατήσει την παραγωγή πετρελαίου στα 3,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, βάσει της περυσινής συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Παρά το γεγονός της επιθυμίας του Ιράν για ενίσχυση της παραγωγής, ο υπουργός πετρελαίου Bijan Zanganeh δήλωσε χθες Σάββατο 29/4 ότι το Ιράν έχει κρατήσει την παραγωγή πετρελαίου στα 3,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, βάσει της περυσινής συμφωνίας του ΟΠΕΚ και στην οποία εντάχθηκαν ορισμένα κρίσιμα μέλη εκτός του ΟPEC, όπως η Ρωσία.
Εξάλλου, όπως σημειώνει η Wall Street Journal, η Σαουδική Αραβία δήλωσε στους αξιωματούχους του OΠEC ότι επιθυμεί να επεκτείνει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου για άλλους έξι μήνες, όταν οι χώρες θα συναντηθούν στις 25 Μαΐου στη Βιέννη.
Το μέλος του  OΠEC Ιράν, στο οποίο δόθηκε η δυνατότητα πιο πολύ να περιορίσει παρά να μειώσει την παραγωγή του στο πλαίσιο της συμφωνίας, είχε θεωρηθεί πιθανό εμπόδιο.
Πάντως όπως είπε ο Zanganeh, έχουν υπάρξει θετικά μηνύματα ότι οι εξαγωγείς πετρελαίου θα υποστήριζαν τη Σαουδική πρόταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης