Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ερντογάν επιδιώκει ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Ινδία - Διήμερη επίσκεψη στο Ν.Δελχί

Ο Ερντογάν επιδιώκει ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Ινδία - Διήμερη επίσκεψη στο Ν.Δελχί
Μετά την επίσκεψη του Κύπριου προέδρου Αναστασιάδη στην Ινδία την περασμένη Παρασκευή, σήμερα και αύριο πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ινδία ο Ερντογάν
Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Ινδία ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συναντηθεί με τον ομόλογό του Mukherjee, τον αναπληρωτή πρόεδρο Ansari, τον πρωθυπουργό Modi.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε δηλώσεις του χθες Σάββατο αναφέρθηκε στην βούληση της Τουρκίας να βελτιώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις με την Ινδία.
Στις παρατηρήσεις του εξάλλου, στο ινδικό κανάλι WION, ο Ερντογάν τόνισε: "Κατά την επικείμενη επίσκεψή μου, πιστεύω ότι οι αμοιβαίες μας συζητήσεις θα εμπλουτιστούν και θα εμβαθυνθούν. Ο όγκος συναλλαγών μεταξύ Ινδίας και Τουρκίας φαίνεται να ανέρχεται σε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά δεν είναι υπέρ της Τουρκίας. Πιστεύω, όμως, ότι στους επόμενους μήνες, με βάση το σενάριο win-win, μπορούμε να επιτύχουμε μια πολύ πιο ευνοϊκή ισορροπία στον όγκο των συναλλαγών μας μεταξύ των εθνών μας".
"Μπορούμε να κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις", πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή 28/4, συνάντηση με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ινδίας είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρέθηκε στο Νέο Δελχί.
Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η Κύπρος προσβλέπει σε περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών-Κύπρου και Ινδίας- σε ενέργεια, τεχνολογία, τουρισμό, πολιτισμό και εκπαίδευση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης