Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μέρκελ για "business" στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αύριο και 1η Μαϊου

Η Μέρκελ για
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γερμανίδα καγκελάριος θα συζητήσει για μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ταξιδεύει στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αύριο 30 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία έρχεται καθώς η σύνοδος του G20 του Ιουλίου στο Αμβούργο, διαφαίνεται μεγάλη.
Η Μέρκελ πηγαίνει στην Σαουδική Αραβία, με πρόσφατη την απόφαση του Ιανουαρίου από τη γερμανική κυβέρνηση, να δώσει το πράσινο φως για μια "αμφιλεγόμενη" συμφωνία όπλων με τη Σαουδική Αραβία.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Γερμανίας ενέκρινε την παράδοση δύο από τα 48 συνολικά περιπολικά σκάφη για την ακτοφυλακή της Σαουδικής Αραβίας.
Η Σαουδική Αραβία, σημειώνει η DW, διαρκώς επικρίνεται διεθνώς για παραβιάσεις των αστικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το Ριάντ είναι, ωστόσο, στενός σύμμαχος της Δύσης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Οι Πράσινοι της Γερμανίας επέκριναν έντονα την απόφαση για τη συμφωνία Γερμανίας-Σαουδικής Αραβίας.
"Τόσο ο βίαιος πόλεμος στην Υεμένη όσο και η καταστροφική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι απαγορευτικές για τις συναλλαγές όπλων με το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας", δήλωσε η εκπρόσωπος των Πρασίνων Agnieszka Brugger.
Εν τω μεταξύ, η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας προσπαθεί να πολεμήσει σε μια ανησυχητική μάχη για ανάπτυξη το 2017.
Για το 2017, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ανάπτυξη μόνο 0,4%.
Το μερίδιο του τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην ετήσια οικονομική παραγωγή μειώθηκε κατά το ήμισυ το 2014 λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.
Η οικονομική ανάπτυξη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- δεύτερο σκέλος της περιοδείας της καγκελάριου- επιβραδύνθηκε επίσης λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.
Η μείωση των κρατικών εσόδων από τις εξαγωγές πετρελαίου έχει επίσης επιβραδύνει το επενδυτικό κλίμα.
Η οικονομική ανάπτυξη είναι πιθανό να προέλθει κυρίως από τον μη πετρελαϊκό τομέα το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης