Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 2,1 δισ. δολαρίων σε ιδιοκτήτες VW για το σκάνδαλο ρύπων

Καναδάς: Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 2,1 δισ. δολαρίων σε ιδιοκτήτες VW για το σκάνδαλο ρύπων
Οι 105.000 ιδιοκτήτες που μίσθωναν με leasing ή είχαν στην ιδιοκτησία τους τα συγκεκριμένα οχήματα είχαν καταθέσει αγωγή για το dieselgate
Οι Καναδοί ιδιοκτήτες οχημάτων Volkswagen και Audi αποφασίστηκε χθες Παρασκευή, ότι μπορούν να υποβάλουν αξιώσεις για αποζημίωση συνολικού ύψους 2,1 δισ. δολαρίων, μετά την έγκριση από δικαστήριο του Οντάριο για διευθέτηση στις αρχές της εβδομάδας.
Οι 105.000 ιδιοκτήτες που μίσθωναν με leasing ή είχαν στην ιδιοκτησία τους τα συγκεκριμένα οχήματα με κινητήρες ντήζελ των δύο λίτρων είχαν καταθέσει αγωγή αφότου αποδείχθηκε ότι η Volkswagen εξαπάτησε τα  στοιχεία εκπομπών, καταγράφοντας τα οχήματα ως πιο φιλικά προς το περιβάλλον από ό, τι στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Canadian Broadcasting Corporation.
Κάθε ιδιοκτήτης θα λάβει μια πληρωμή μεταξύ 5.100 και 8.000 δολ.(Kαν.), ανάλογα με το όχημα.
Εκτός από τον διακανονισμό σε μετρητά, πολλοί μπορούν να παραδώσουν το αυτοκίνητό τους και να λάβουν μια τιμή αγοράς που καθορίστηκε από την αξία του οχήματος για το καθαρό εμπόριο τον Σεπτέμβριο του 2015.
Εναλλακτικά, οι ιδιοκτήτες μπορούν να διατηρήσουν το όχημα, τοποθετώντας μια τροποποίηση στο σύστημα εκπομπών, που εγκρίθηκε από τις αρμόδιες κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης