Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία θα επανεξετάσει την θέση της για την ένταξή της στην ΕΕ

tags :
Erdogan: Η Τουρκία θα επανεξετάσει την θέση της για την ένταξή της στην ΕΕ
H Άγκυρα δεν την αναγνωρίζει την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να θέσει την Τουρκία υπό καθεστώς επιτήρησης
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan δήλωσε ότι η Άγκυρα θα επανεξετάσει την θέση της αναφορικά με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση που υποχρεωθεί να περιμένει για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα και αν επιμείνει η υπάρχουσα εχθρική νοοτροπία κάποιων μελών κρατών.
Ο Τούρκος πρόεδρος, σε συνέντευξη στο Reuters  χαρακτήρισε «αμιγώς πολιτική» την απόφαση που έλαβε σήμερα η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να θέσει την Τουρκία υπό καθεστώς επιτήρησης, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα δεν την αναγνωρίζει.
Ο Erdogan διεμήνυσε πως είναι έτοιμος να θέσει σε δημοψήφισμα το ερώτημα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και πως η Τουρκία δεν θα περιμένει επ' αόριστον στην πόρτα εισόδου της Ένωσης μετά από 54 χρόνια.
«Αν δεν ενεργούν με ειλικρινή τρόπο, θα πρέπει να βρούμε μια διέξοδο. Γιατί πρέπει να περιμένουμε κι άλλο; Συζητάμε περίπου 54 χρόνια», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.worldenerygynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης