Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες στρατιωτικές ασκήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου ανακοίνωσε η Τουρκία

Νέες στρατιωτικές ασκήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου ανακοίνωσε η Τουρκία
Με NAVTEX η Τουρκία δεσμεύει μια τεράστια περιοχή, η οποία εκτείνεται από τ' ανοιχτά της Πάφου μέχρι ανοιχτά της Λεμεσού και περιλαμβάνουν τα οικόπεδα 1, 5, 6, 7,  8, 10 και 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Νέες στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά και άλλες ανθυποβρυχιακού πολέμου ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει στην Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία, δίνοντας έτσι συνέχεια στο μπαράζ προκλήσεων το οποίο έχει ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Οι ασκήσεις θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 28 Απριλίου, η μεν από τις 4:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 7:00 το πρωί, ενώ η δε θα διαρκέσει 12 ολόκληρες ώρες, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00.
Συγκεκριμένα, με τις NAVTEX 416/17 και 417/17 η Τουρκία δεσμεύει μια τεράστια περιοχή, η οποία εκτείνεται από τ' ανοιχτά της Πάφου μέχρι ανοιχτά της Λεμεσού και περιλαμβάνουν τα οικόπεδα 1, 5, 6, 7,  8, 10 και 11 της Κυπριακής ΑΟΖ και την οποία η Τουρκία δέσμευσε ξανά πριν από λίγες ημέρες για παρόμοιες ασκήσεις.
Σημειώνεται δε, ότι από τις 21 Απριλίου το ερευνητικό πλοίο Barbaros διεξάγει παράνομες σεισμικές έρευνες για την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στον κόλπο της Αμμοχώστου, σε μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από την κατεχόμενη Καρπασία μέχρι την πόλη της Αμμοχώστου.
Παράλληλα η Τουρκία έχει ανακοινώσει πλήθος στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης είπε, ότι με την έκδοση NAVTEX και την κάθοδο του Barbaros, η Τουρκία στοχεύει στη δημιουργία γκρίζων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης να πλήξει τομείς της κυπριακής οικονομίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης