Διεθνή

Η ισραηλινή Delek επεκτείνεται στη Βόρεια Θάλασσα με την εξαγορά της Ithaca Energy

Η ισραηλινή Delek επεκτείνεται στη Βόρεια Θάλασσα με την εξαγορά της Ithaca Energy
Η Delek Group Ltd.  κατείχε το 19,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Ithaca Energy Inc. και μετά την νέα εξαγορά μετοχών θα κατέχει το 76% των κοινών μετοχών της εταιρείας.
Η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία του Ισραήλ Delek επεκτείνεται σημαντικά στον ενεργειακό τομέα της Βόρειας Θάλασσας στη Μεγάλη Βρετανία, με την επιτυχή εξαγορά της Ithaca Energy με έδρα το Αμπερντίν της Σκωτίας.
Συγκεκριμένα, πάνω από το 70% των υπολοίπων μετόχων της Ithaca Energy δέχτηκαν την προσφορά της Delek για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της πρώτης έναντι περίπου 350 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Delek Group Ltd. που ελέγχεται από τον Yitzhak Tshuva, κατείχε το 19,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Ithaca Energy Inc. και μετά την νέα εξαγορά μετοχών θα κατέχει το 76% των κοινών μετοχών της Ithaca Energy Inc.
Αυτή είναι η δεύτερη εξαγορά από την Delek εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Θάλασσα, μετά από εκείνη της Faroe Petroleum.
Η Ithaca Energy η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο στον Καναδά, είναι μια διεθνής ενεργειακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Θάλασσα, με επιχειρησιακή εμπειρία στους τομείς των γεωτρήσεων, της ανάπτυξης κοιτασμάτων και της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ακόμη, είναι ο φορέας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος στην ευρύτερη περιοχή Stella στην κεντρική Βόρεια Θάλασσα, ξεκινώντας την παραγωγή με χαμηλό ρυθμό ροής τον Φεβρουάριο του 2017, η οποία αναμένεται να αυξηθεί από αυτόν τον μήνα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Delek Group, Asaf Bartfeldsaid, δήλωσε ότι η εξαγορά της Ithaca Energy «είναι ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της Delek Group, να εξελιχθεί σε μία διεθνή ενεργειακή εταιρεία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης