Διεθνή

Γάλλος ακαδημαϊκός προέτρεψε σε δολοφονία του Τούρκου Προέδρου - Μήνυση από Ερντογάν

Γάλλος ακαδημαϊκός προέτρεψε σε δολοφονία του Τούρκου Προέδρου - Μήνυση από Ερντογάν
Ο Defarges μιλώντας σε εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης δήλωσε πως «ο μόνος τρόπος να απομακρυνθεί από την εξουσία ο Ερντογάν, είναι να δολοφονηθεί στο πλαίσιο ενός εμφυλίου πολέμου».
Μήνυση εναντίον του Γάλλου ακαδημαϊκού Διεθνών Σχέσεων Philippe Moreau Defarges υπέβαλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, επειδή με δήλωσή του ενθάρρυνε την δολοφονία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Defarges μιλώντας σε εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης BFM το περασμένο Σάββατο 22 Απριλίου, δήλωσε πως «ο μόνος τρόπος να απομακρυνθεί από την εξουσία ο Ερντογάν, είναι να δολοφονηθεί στο πλαίσιο ενός εμφυλίου πολέμου».
Η τετρασέλιδη μήνυση συντάχθηκε από το δικηγόρο του Τούρκου Προέδρου Χιουσεΐν Αϊντίν και κατατέθηκε στην εισαγγελία Άγκυρας, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Στο τετρασέλιδο έγγραφο καλείται η εισαγγελία της Άγκυρας να ξεκινήσει δίωξη και στην περίπτωση που ο Γάλλος επιστήμονας επισκεφθεί την Τουρκία, να εξεταστεί από ειδικό ίδρυμα, εάν έχει «σώας τα φρένας».
Στην περίπτωση που διαπιστωθεί, ότι έχει σώας τα φρένας, τότε να εξεταστεί, εάν έχει σχέση είτε με την οργάνωση Γκιουλέν είτε με το ΡΚΚ.
Σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της Άγκυρας αναφέρει, ότι ξεκίνησε ήδη ανακρίσεις για την υπόθεση.
Πάντως, ο Γάλλος πολιτικής επιστήμονας ζήτησε ήδη συγνώμη για τη δήλωσή του, λέγοντας ότι είναι μία προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παρότρυνση ή δεν εκφράζει μία γενικευμένη αντίληψη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης