Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Αυστραλία για πυρηνική επίθεση

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Αυστραλία για πυρηνική επίθεση
"Αν η Αυστραλία συνεχίσει να ακολουθεί τις κινήσεις των ΗΠΑ για να απομονώσει και να καταπνίξει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, αυτό θα είναι μια πράξη αυτοκτονίας" προειδοποίησε η Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Αυστραλία για πυρηνική επίθεση μετά τις παρατηρήσεις της Αυστραλιανής υπουργού Εξωτερικών Julie Bishop ότι θεωρεί το πρόγραμμα όπλων της Πιονγκγιάνγκ απειλή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε την Αυστραλία ότι ακολουθεί τις κινήσεις των Η.Π.Α. «τυφλά».
Η Βόρειος Κορέα κατηγόρησε επίσης τις Η.Π.Α ότι είναι υπεύθυνες για την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
"Αν η Αυστραλία συνεχίσει να ακολουθεί τις κινήσεις των ΗΠΑ για να απομονώσει και να καταπνίξει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, αυτό θα είναι μια πράξη αυτοκτονίας που θα εμπίπτει στο εύρος της πυρηνικής δύναμης" σημειώνεται.
Την Παρασκευή, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence, ο οποίος ήταν στην Αυστραλία για επίσημη επίσκεψη, δήλωσε: "Αν η Κίνα αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας θα μπορέσουν".
Ο πρόεδρος της Αυστραλίας κ. Malcolm Turnbull είπε πρόσφατα ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας θέτει σε κίνδυνο την "ειρήνη και σταθερότητα" στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης