Διεθνή

"Μπλόκο" από τον Trump στην Exxon Mobil για πετρελαϊκές γεωτρήσεις στη Ρωσία

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εμποδίζουν τη λειτουργία των ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιρειών στη Ρωσία, γεγονός που προκάλεσε ενόχληση στην Exxon
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν εξαίρεση για τις αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας πετρελαίου Exxon Mobil Corp, που επιδιώκει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις σε περιοχές απαγορευμένες από τις κυρώσεις των ΗΠΑ για τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin την Παρασκευή.
Οπως σημειώνει το Reuters, η ασυνήθιστα άμεση δήλωση χρησίμευσε για να ξεκαθαρίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν μια σκληρή στάση σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Μόσχας.
"Σε διαβούλευση με τον Πρόεδρο Donald J.Trump, το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα εκχωρήσει απαλλαγές στις εταιρείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Exxon, επιτρέποντας γεωτρήσεις απαγορευμένες από τις υπάρχουσες ρωσικές κυρώσεις", δήλωσε ο Mnuchin.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της προσάρτησης της περιοχής της Κριμαίας το 2014 και του ρόλου της στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.
Οι κυρώσεις ανάγκασαν την Exxon, τον μεγαλύτερο παγκόσμιο παραγωγό πετρελαίου, να τερματίσει τις γεωτρήσεις στη ρωσική Αρκτική το 2014.
"Καταλαβαίνουμε τη δήλωση σήμερα από τον γραμματέα Mnuchin, υπό την συνεννόηση με τον Πρόεδρο Trump", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Exxon Alan Jeffers.
Η Exxon είχε ζητήσει και έλαβε τις απαλλαγές το 2015 και το 2016, για τη λειτουργία κοινοπραξίας με τη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft στη Ρωσία.
Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εμποδίζουν τη λειτουργία των ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιρειών στη Ρωσία, κάτι που αποτελεί ενόχληση για την Exxon.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης