Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερντογάν: Οι ευρωπαϊκές χώρες οδηγούνται ταχύτατα προς τον ναζισμό και τον φασισμό

Ερντογάν: Οι ευρωπαϊκές χώρες οδηγούνται ταχύτατα προς τον ναζισμό και τον φασισμό
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε, ότι «αν χρειαστεί, μπορεί να πάμε σε δημοψήφισμα και για την ένταξη στην ΕΕ».
«Οι ευρωπαϊκές χώρες οδηγούνται ταχύτατα προς τον ναζισμό και τον φασισμό» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι A News, κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Κάλεσε δε την Ευρωπαϊκή Ένωση «να αφήσει την διπροσωπία και την αναλήθεια και να είναι ειλικρινής».
Ο Ερντογάν επανέλαβε, ότι το νέο κυβερνητικό σύστημα με το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Τουρκία στις 16 Απριλίου, θα καθιερωθεί το 2019, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για αλλαγή καθεστώτος.
Υποστήριξε ακόμη, ότι «αν χρειαστεί, μπορεί να πάμε σε δημοψήφισμα και για την ένταξη στην ΕΕ».
Ανοίγοντας τα χαρτιά του, ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να ενταχθεί η χώρα στης ευρωπαϊκή οικογένεια.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «επί 54 χρόνια εμείς ζήσαμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Μας έδωσε κάτι η Ευρωπαϊκή Ένωση και χάρη σε αυτό σταθήκαμε στα πόδια μας;
Τα τελευταία 14-15 χρόνια η Τουρκία αναπτύχθηκε κατά τρεις φορές.
Με την δική τους υποστήριξη αναπτυχθήκαμε;
Η Τουρκία έχει πλέον τη δυνατότητα και την δύναμη να ορίσει μόνη της το πεπρωμένο της».
Από την άλλη πλευρά εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι θα ισχυροποιηθούν οι σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά και τη συνάντηση του ίδιου με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 16-17 Μαΐου στην Ουάσιγκτον.
Μάλιστα υπογράμμισε, ότι βρίσκει την νυν κυβέρνηση των ΗΠΑ πιο ειλικρινή από εκείνη του Μπαράκ Ομπάμα, σε ότι αφορά την έκδοση του αρχηγού της τρομοκρατικής –όπως την χαρακτηρίζει- οργάνωσης FETΟ.
«Προφανώς θα καλέσουν αυτόν τον τύπο, που δηλώνει ότι κυβερνά 170 χώρες από την Πενσυλβάνια, να λογοδοτήσει για αυτό το πράγμα», είπε.
Ο Ερντογάν επιτέθηκε ακόμη στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που του ασκεί κριτική στις εκθέσεις του, λέγοντας «εσείς συγκροτείτε ομάδες εισηγητών από τρομοκράτες και τους βάζετε να συντάξουν εκθέσεις.
Εμείς δεν δεχόμαστε τέτοια αντίληψη και όλες οι εκθέσεις που έχετε συντάξει μέχρι στιγμής, είναι ιδεολογικές και πολιτικές.
Και πάντοτε θελήσατε να καταδικάσετε την Τουρκία με αυτές τις ιδεολογικές εκθέσεις.
Η από δω και έπειτα διαδικασία δεν θα εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο».
Μιλώντας δε σχετικά με την αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Τουρκία, έδειξε κάποιες φωτογραφίες με τους παρατηρητές να στέκονται δίπλα σε Κούρδους μαχητές του PKK και υπογράμμισε, ότι «ο ΟΑΣΕ έχασε την αξιοπιστία του».
Υποστήριξε ακόμη, ότι η Τουρκία αγωνίζεται αποφασιστικά κατά της τρομοκρατίας και πως μέσα σε 20 μήνες έχουν εξουδετερωθεί σχεδόν 11.000 τρομοκράτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης