Διεθνή

Trump: Το Ιράν δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο πνεύμα της πυρηνικής συμφωνίας

Trump: Το Ιράν δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο πνεύμα της πυρηνικής συμφωνίας
Η αμερικανική κυβέρνηση ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής της συμφωνίας με την Τεχεράνη.
Σκληρή κριτική εξακολουθεί να ασκεί απέναντι στο Ιράν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, δηλώνοντας μάλιστα χθες Πέμπτη (20/4) ότι η Τεχεράνη "δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα της συμφωνίας".
Συγκεκριμένα, τα σχόλια του αμερικανού προέδρου έρχονται να προστεθούν στα μηνύματα που έστειλε προς το Ιράν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Rex Tillerson, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να απομακρυβθεί από τη συμφωνία - ορόσημο που επιτεύχθηκε το 2015 με τις δυνάμεις της Δύσης.
"Αναλύουμε ιδιαίτερα προσεκτικά το θέμα και θα πραγματοποιήσουμε δηλώσεις στο σύντομο μέλλον", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του αμερικανού προέδρου, για να προσθέσει εν συνεχείας πως "το Ιράν δεν έχει ανταποκριθεί στο πνεύμα της συμφωνίας και είναι κάτι το οποίο οφείλει να πράξει".
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας η αμερικανική κυβέρνηση πιστοποίησε στο Κογκρέσο ότι αν και το Ιράν τηρεί μέχρι στιγμής τη συμφωνία, έχει ήδη συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία εξετάζει κατά πόσο η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος αυτής.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης