Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χριστοδουλίδης (Κύπρος): Δεν θα παίξουμε το επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας

Χριστοδουλίδης (Κύπρος): Δεν θα παίξουμε το επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας
Τόνισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία κάνει όλα τα διαβήματα και ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι «δεν θα παίξουμε το επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας».
«Δεν θα παίξουμε το επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας "ανεβάζοντας" το θέμα των αμφισβητήσιμων ζωνών», δήλωσε μιλώντας στον κυπριακό τ/σ ΣΙΓΜΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας με την έκδοση NAVTEX.  
«Εμείς δεν θα εμπλακούμε σε δημόσιο διάλογο με την Τουρκία, επιτρέποντάς της να παρουσιάσει αυτήν την εικόνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζοντας ότι «για μας δεν υπάρχουν αμφισβητήσιμες ζώνες» και πως «δεν θα κάνουμε τη χάρη στην Τουρκία, μέσα από δημόσιο διάλογο, “ανεβάζοντας” αυτό το θέμα να επικρατήσει εικόνα ότι υπάρχουν αμφισβητήσιμες ζώνες».
Την ίδια ώρα, τόνισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία κάνει όλα τα διαβήματα και ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι «δεν θα παίξουμε το επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας».
Προέβλεψε δε, ότι «ίσως η Τουρκία επιδιώκει να πλήξει και τον τουρισμό της Κύπρου, που πηγαίνει πολύ καλά, σε αντίθεση με αυτόν στην Τουρκία».
Ερωτηθείς κατά πόσο ο κυπριακός λαός πρέπει να νιώθει ασφάλεια με όλα όσα εξελίσσονται στην περιοχή και ειδικά με τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι οι Κύπριοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, σημειώνοντας ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις ενέργειές μας και ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην Άγκυρα να δημιουργήσει αυτή την αμφιβολία.
Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, ότι στο τραπέζι θα βρεθούν σημαντικά, ευαίσθητα και δύσκολα θέματα, των οποίων οι «τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Άγκυρα».
Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαθ Έιντε, κάτι που φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό, ο κ. Χριστοδουλίδης παραδέχτηκε, ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες δεν είμαστε ικανοποιημένοι με δηλώσεις ή ενέργειές του.
Αναφορά έκανε και στη Γενεύη, αλλά και τις ελπίδες της ελληνοκυπριακής πλευράς πριν το ταξίδι στην Ελβετία.
«Μέχρι τη Γενεύη ήμασταν αισιόδοξοι» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι εκεί προέκυψε μια έντονη απογοήτευση από την απαίτηση της Τουρκίας για τις τέσσερις ελευθερίες.
«Αυτό το θέμα έχει μολύνει και την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «εμείς θα κάνουμε το παν για να υπάρξουν αποτελέσματα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης