Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα επεκταθεί σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου του Κουβέιτ

Η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα επεκταθεί σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου του Κουβέιτ
Βέβαιος ότι θα αποφασιστεί η παράταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής το β΄ εξάμηνο του 2017, εμφανίσθηκε σε εκδήλωση στο Άμπου Ντάμπι ο Έσαμ αλ-Μαρζούκ.
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Έσαμ αλ-Μαρζούκ δήλωσε σήμερα (20/4), ότι αναμένεται να παραταθεί μετά τον Ιούνιο του 2017 η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής.
«Έχουμε αισθητή αύξηση του βαθμού συμμόρφωσης στη συμφωνία από τα μη μέλη του ΟΠΕΚ, που δείχνει τη σημασία της επέκτασης της συμφωνίας» δήλωσε ο αλ-Μαρζούκ σε εκδήλωση της βιομηχανίας στο Αμπού Ντάμπι με άλλους υπουργούς Πετρελαίου του Περσικού Κόλπου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ-Φάλι.
«Αναμένω ότι θα υπάρξει παράταση της συμφωνίας» είπε ο Κουβεϊτιανός υπουργός, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες μεταξύ όλων των παραγωγών πετρελαίου είναι σε εξέλιξη.
Ο Φάλι μιλώντας στην ίδια εκδήλωση δήλωσε, ότι υπάρχει «μια αρχική συμφωνία» και συμπλήρωσε ότι η συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου μπορεί να χρειαστεί να επεκταθεί, προκειμένου να εξαλειφθούν τα υψηλά παγκόσμια αποθέματα.
Σημείωσε ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες συζητήσεις επί του θέματος.
«Ο στόχος μας είναι το επίπεδο των αποθεμάτων» είπε ο Φάλι, υπογραμμίζοντας ότι «αυτός είναι ο κύριος δείκτης για την επιτυχία του εγχειρήματος».
Υπενθυμίζεται, ότι τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ θα συνεδριάσουν στις 25 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσουν, εάν θα παραταθεί η συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής το β΄ εξάμηνο του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης