Διεθνή

Νέα Τουρκική πρόκληση με δέσμευση θαλάσσιας περιοχής πλησίον του Καστελόριζου

Νέα Τουρκική πρόκληση με δέσμευση θαλάσσιας περιοχής πλησίον του Καστελόριζου
Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση για παράνομη δέσμευση μέρους της Κυπριακής ΑΟΖ στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μόρφου, επίσης για σκοπούς στρατιωτικών ασκήσεων.
Προκαλεί για άλλη μια φορά η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, προχωρώντας σε δέσμευση της θαλάσσιας περιοχής πλησίον του Καστελόριζου για στρατιωτικές ασκήσεις, όπως μεταδίδει το sigmalive.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Antalya NAVTEX Station, η Τουρκία δεσμεύει την περιοχή ανατολικά του ελληνικού ακριτικού νησιού για «ασκήσεις σκοποβολής» με πραγματικά πυρά από τις 18 Απριλίου 2017 και από τις 05:00 π.μ. έως τις 15:00.
Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση για παράνομη δέσμευση μέρους της Κυπριακής ΑΟΖ στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μόρφου, επίσης για σκοπούς στρατιωτικών ασκήσεων κι εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα έντασης που επιχειρεί να προκαλέσει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η απόφαση για νέες στρατιωτικές ασκήσεις λήφθηκε μόλις ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, το οποίο εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον της χώρας συναρτήσει των πολιτικών επιδιώξεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ερμηνεύεται δε ως μέρος της προσπάθειας που καταβάλλει το επιτελείο του Τούρκου Προέδρου, να συσπειρώσει τους ακροδεξιούς και εθνικιστές ψηφοφόρους, την ώρα που τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια πρόβλεψης του αποτελέσματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης