Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προτεραιότητά μας στη Συρία είναι η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους

ΗΠΑ: Προτεραιότητά μας στη Συρία είναι η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους
Η πλευρά της Ουάσιγκτον κατέστησε σαφές, ότι οι Σύροι πολίτες είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη του προέδρου Assad.   
Στο γεγονός ότι βασική προτεραιότητα των ΗΠΑ στη Συρία παραμένει η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και όχι η ανατροπή του Assad από την εξουσία, αναφέρθηκε η κυβέρνηση Trump, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησαν την Κυριακή (9/4) τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, όσο και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της χώρας Gen. H.R. McMaster.
Συγκεκριμένα, σε ξεχωριστές δηλώσεις που πραγματοποίησαν οι δύο αξιωματούχοι, τόνισαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης να πλήξει το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Assad δεν αποτελεί ένδειξη, ότι οι ΗΠΑ επικεντρώνονται στην ανατροπή του Σύρου ηγέτη.
«Προτεραιότητά μας αποτελεί πρώτα η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε ο Tillerson στο δίκτυο ABC, για να προσθέσει ότι «εφόσον εξαλείψουμε τη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών, ελπίζουμε να στρέψουμε την προσοχή μας στις συμφωνίες για κατάπαυση πυρός μεταξύ του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης».
Παράλληλα, κατέστησε σαφές, ότι εφόσον υλοποιηθεί η κατάπαυση πυρός στη Συρία, «θα υπάρξουν οι συνθήκες για να ξεκινήσει μία αποτελεσματική πολιτική μετάβαση».
«Μέσω αυτής της πολιτικής μετάβασης πιστεύουμε ότι ο συριακός λαός θα είναι αυτός που θα μπορεί να αποφασίσει για την τύχη του Assad», υπογραμμίζει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο McMaster, ο οποίος αναφερόμενος στο ζήτημα του καθεστώτος, τόνισε ότι «δεν είμαστε αυτοί που θα επηρεάσουμε την εν λόγω αλλαγή», ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε για το ρόλο που διαδραματίζουν και οι υπόλοιπες χώρες στο συριακό ζήτημα.
«Όπως είδατε, οφείλει να υπάρξει μία συντονισμένη δράση για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος», επισημαίνει ο αερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, προσθέτοντας ότι αυτό που επικρατεί στη χώρα είναι «ένας καταστροφικός κύκλος βίας, που διαιωνίζεται τόσο από τους τζιχαντιστές, όσο και από το καθεστώς Assad και το Ιράν και τη Ρωσία που το στηρίζουν».
«Ο στόχος των ΗΠΑ στην περιοχή παραμένει η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους αρχικά και η σημαντική αλλαγή στη φύση του καθεστώτος Assad και τη συμπεριφορά του μετέπειτα», καταλήγει ο McMaster.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης