Διεθνή

Η Τουρκία ετοιμάζει δύο νέα σκάφη υπεράκτιας εξερεύνησης και γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η Τουρκία ετοιμάζει δύο νέα σκάφη υπεράκτιας εξερεύνησης και γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου
Το "MTA Oruc Reis", θα διεξάγει ενεργά 2-D και 3-D σεισμικές έρευνες και ετοιμάζεται για να ξεκινήσει σύντομα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Berat Albayrak
Η Τουρκία προετοιμάζεται για την υπεράκτια εξερεύνηση και γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου με νέα σκάφη, δήλωσε ο Berat Albayrak, Τουρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.
"Το "MTA Oruc Reis", το δεύτερο σκάφος εξερεύνησης της Τουρκίας θα διεξάγει ενεργά 2-D και 3-D σεισμικές έρευνες, σε συνδυασμό με το πρώτο σκάφος σεισμικής εξερεύνησης της Τουρκίας "Barbaros Hayrettin Passa" είπε ο Albayrak στο πρακτορείο Anadolu, μετά την επίσκεψή του στο ναυπηγείο, όπου το MTA Oruc Reis ετοιμάζεται για να ξεκινήσει σύντομα.
Το συνολικό μήκος του ΜΤΑ Oruc Reis είναι 86 μέτρα και μπορεί να αναλύσει βυθό μέχρι τα 20.000 μέτρα.
"Το MTA Oruc Reis θα εκτελέσει ερευνες στην Μεσόγειο και μετά από την έναρξη η Τουρκία θα προσθέσει ένα πλοίο γεώτρησης σε σύντομο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Albayrak.
Σύμφωνα με τον Albayrak, το νέο πλοίο γεωτρήσεων θα είναι σκάφος που θα κατασκευαστεί στην Τουρκία και θα επιχειρεί "συντονιζομενο με τις στρατηγικές της Τουρκίας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα".
Ο Albayrak είπε ότι θα ακολουθήσει προσωπικά τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης για να δείξει την "υποστήριξή του".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης