Διεθνή

ΗΠΑ: "Εντυπωσιακή πρόοδο" στις σχέσεις με την Κίνα βλέπει ο αμερικανός πρόεδρος Trump

tags :
ΗΠΑ:
"Πιστεύω πραγματικά ότι έγινε πρόοδος", δήλωσε ο Trump χαρακτηρίζοντας τις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου "εξαιρετικές"
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump χαιρέτισε σήμερα 7/4/2017 "την εντυπωσιακή πρόοδο" που επιτεύχθηκε στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο, κατά τη δεύτερη ημέρα των συνομιλιών του με τον Κινέζο ομόλογό του,  Xi Jinping , στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.
"Πετύχαμε εντυπωσιακή πρόοδο στη σχέση μας με την Κίνα" είπε ο Trump χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. "Πιστεύω πραγματικά ότι έγινε πρόοδος", επέμεινε, χαρακτηρίζοντας τις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου "εξαιρετικές".
Οι δύο ηγέτες σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ παρουσιάζουν από την Πέμπτη μια εικόνα εγκάρδιας συνεννόησης, μετά από πολλούς μήνες που σημαδεύτηκαν από εντάσεις, κυρίως μετά τις κατηγορίες του Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ότι η Κίνα "ληστεύει" την αμερικανική οικονομία. Μετά την εκλογή του στην προεδρία πάντως, ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας έριξε τους τόνους.
Το καυτό θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας αναμενόταν ότι θα κυριαρχήσει στις συνομιλίες, όμως μετά τις πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ στη Συρία, το βράδυ της Πέμπτης, πέρασε σε δεύτερο πλάνο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αντίδραση του  Xi Jinping  στην εξέλιξη αυτή. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, έκανε έκκληση σε όλες τις πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης