Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin συγκάλεσε το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας για την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Ο Putin συγκάλεσε το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας για την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε, ότι η Ρωσία θα διατηρήσει ανοικτούς τους τεχνικούς και στρατιωτικούς διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον, αλλά δεν θα ανταλλάσσει οποιεσδήποτε πληροφορίες μέσω αυτών.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συγκάλεσε την συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας αργότερα σήμερα, προκειμένου να συζητηθούν τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Μετά τα πλήγματα η Ρωσία ανέστειλε τη συμφωνία που είχε συνάψει με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αεροπορική ασφάλεια πάνω από τη Συρία.
Ο Πεσκόφ είπε, ότι η Ρωσία θα διατηρήσει ανοικτούς τους τεχνικούς και στρατιωτικούς διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον, αλλά δεν θα ανταλλάσσει οποιεσδήποτε πληροφορίες μέσω αυτών.
«Μετά τα πυραυλικά πλήγματα, οι κίνδυνοι (συγκρούσεων ρωσικών και αμερικανικών αεροσκαφών) είναι σημαντικά υψηλότεροι», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
Πρόσθεσε δε, ότι «η πραγματοποίηση των πληγμάτων εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ριζοσπαστικών οργανώσεων που επιχειρούν στη Συρία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης