Διεθνή

ΗΠΑ: 10 Πολιτείες στρέφονται κατά Trump για τις καθυστερήσεις στον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης

ΗΠΑ: 10 Πολιτείες στρέφονται κατά Trump για τις καθυστερήσεις στον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης
Οι Πολιτείες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 24 δις.$ από τους λογαριασμούς ενέργειας
Δέκα Πολιτείες ,στις οποίες επικεφαλής είναι Δημοκρατικοί και περιβαλλοντικές ομάδες στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης Trump, υποστηρίζοντας ότι οι καθυστερήσεις στα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης παραβιάζουν τον ομοσπονδιακό νόμο καθώς μπορούν  να εξοικονομηθούν 24 δισεκατομμύρια $.
Έξι κανόνες που αφορούν ανεμιστήρες οροφής ψύκτες και άλλα καταναλωτικά προϊόντα,  προβλέπεται να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 292 εκατομμύρια τόνους, δήλωσε ο Eric Schneiderman της  New York Attorney General σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι κανόνες που θεσμοθετήθηκαν από τον πρώην προέδρου Obama επρόκειτο να τεθoύν σε ισχύ στις 20 Μαρτίου, αλλά  θα καθυστερήσουν μέχρι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου χωρίς να δίνεται κάποια εξήγηση.
Η καθυστέρηση αυτή περιλαμβάνεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης Trump για να αντιστρέψει την περιβαλλοντική κληρονομιά Obama.
«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς η πρώτη ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης Trump έχει πραγματικές και επιβλαβείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, το περιβάλλον - και  τους κατοίκους της Νέας Υόρκης,»  δήλωσε ο Schneiderman, ο οποίος είναι επικεφαλής της συμμαχίας που μηνύει το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.
Σε ξεχωριστή δήλωση, ο Γενικός Εισαγγελέας  της Καλιφόρνια Xavier Becerra πρότεινε μια συμφωνία «win-win για τους καταναλωτές και το περιβάλλον» και κάλεσε  τον Γραμματέα Ενέργειας Rick Perry για την εφαρμογή των κανόνων «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».
Η δίκη είναι η τελευταία πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Trump από ομάδες Δημοκρατικών που στρέφονται κατά της υλοποίησης των πολιτικών πρωτοβουλιών του νέου προέδρου.
Ο Trump έχει υποσχεθεί να μειώσει τους κανονισμούς κατά τουλάχιστον 75%  με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης θέσεων εργασίας
Το Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι δεν σχολιάζει τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης