Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κουβέϊτ κρίνεται την Κυριακή 26/3 η συμφωνία του ΟΠΕΚ για την μείωση παραγωγής

Στο Κουβέϊτ κρίνεται την Κυριακή 26/3 η συμφωνία του ΟΠΕΚ για την μείωση παραγωγής
Αν και οι παραγωγοί ανταποκρίνονται στη συνάντηση του Κουβέιτ για την μέτρηση των περικοπών της παραγωγής που συμφώνησαν πέρυσι, οι συνομιλίες θα επισκιαστούν από το ζήτημα για το αν πρέπει να επεκταθεί η συμφωνία και μετά το καλοκαίρι
ΟΠΕΚ και ανεξάρτητοι παραγωγοί πετρελαίου πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή 26 Μαρτίου προκειμένου να εξετάσουν τα επίπεδα συμμόρφωσης στην συμφωνία για περιορισμό της παραγωγής ενώ παράλληλα 13 αναλυτές εκτιμούν ότι η συμφωνία θα συνεχισθεί και το δεύτερο εξάμηνο.
Σύμφωνα με το Bloomberg ο ΟΠΕΚ και οι παραγωγοί πετρελαίου θα  προχωρήσουν σε επανεξέταση των αποτελεσμάτων από τις περικοπές πετρελαίου αυτό το Σαββατοκύριακο με ένα σαφές μήνυμα: «η δουλειά δεν έγινε».
Αν και οι παραγωγοί ανταποκρίνονται στη συνάντηση του Κουβέιτ για την μέτρηση των περικοπών της παραγωγής που συμφώνησαν πέρυσι, οι συνομιλίες θα επισκιαστούν από το ζήτημα για το αν πρέπει να επεκταθεί η συμφωνία και μετά το καλοκαίρι.
«Στις ΗΠΑ τα αποθέματα αργού έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ και οι τιμές υποχώρησαν κάτω από τα 50 $ το βαρέλι. Ο ΟΠΕΚ και οι συνεργάτες του δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουν» , εκτιμούν 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.
«Αυτό που τους συνδέει είναι οι υψηλότερες τιμές, και αυτό θα συνεχίσει να τους ενώνει» δήλωσε ο Ed Morse, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων της Citigroup Inc. στη Νέα Υόρκη.
Η επιτροπή - αποτελούμενη από πέντε χώρες δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί την εφαρμογή της συμφωνίας της 10ης Δεκεμβρίου 2016 πέρυσι - θα συναντηθεί στην πόλη του Κουβέιτ στις 26 Μαρτίου.
Ο ΟΠΕΚ πέτυχε συμμόρφωση 91% περασμένο μήνα, ενώ η Ρωσία και ανεξάρτητοι παραγωγοί βρίσκονται  περίπου στο 44%, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης