Διεθνή

«Συγγνώμη» Dijsselbloem για όσα είπε για τον ευρωπαϊκό Νότο - Δεν παραιτείται

tags :
«Συγγνώμη» Dijsselbloem για όσα είπε για τον ευρωπαϊκό Νότο - Δεν παραιτείται
«Λυπάμαι αν κάποιος προβλήθηκε από αυτό το σχόλιο, ήταν άμεσο, και μπορεί να εξηγηθεί αν ιδωθεί από μια αυστηρή ολλανδική, καλβινιστική κουλτούρα, με ολλανδική αμεσότητα», είπε ο Jeroen Dijsselbloem
 Τη λύπη του εξέφρασε ο Jeroen Dijsselbloem για τα χθεσινά σχόλια που έκανε περί σπατάλης των χρημάτων «σε αλκοόλ και γυναίκες» από χώρες του Νότου, δηλώσεις που ξεσήκωσαν αντιδράσεις από Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχος.
«Λυπάμαι αν κάποιος προβλήθηκε από αυτό το σχόλιο. Ήταν άμεσο, και μπορεί να εξηγηθεί αν ιδωθεί από μια αυστηρή ολλανδική, καλβινιστική κουλτούρα, με ολλανδική αμεσότητα», είπε ο Ντάισελμπλουμ.
«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν γίνεται πάντοτε κατανοητό ούτε εκτιμάται αλλού στην Ευρώπη. Αυτό είναι άλλο ένα μάθημα που παίρνω», πρόσθεσε.
«Ταυτόχρονα, νομίζω ότι με εκτιμούν για το ότι διατηρώ το δικό μου στιλ και ότι απευθύνομαι με κάποια αυστηρότητα σε όλους τους υπουργούς πρέπει να είμαι αυστηρός μερικές φορές. Και ναι, το ύφος μου είναι άμεσα και ξανά, εάν υπάρχουν άνθρωποι που προσβάλλονται από αυτό, φυσικά λυπούμαι», συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.
Ο ίδιος δήλωσε, ότι δεν θα παραιτηθεί από το αξίωμά του από πρόεδρος του Eurogroup.
Χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Dijsselbloem είχε πει πως οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ξόδευαν χρήματα σε «αλκοόλ και γυναίκες», προτού ξεσπάσει η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Μάλιστα, νωρίτερα, είχε ξεκαθαρίσει πως δε θα ζητήσει συγγνώμη, παρότι δέχτηκε πιέσεις να ανακαλέσει από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης