Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: "Κοινή η εκτίμηση με γ.γ.ΟΗΕ για πιθανή έναρξη διαλόγου, επηρεάζει όμως το τουρκικό δημοψήφισμα"

Αναστασιάδης:
Οπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ικανοποίηση για τις θέσεις που αναπτύχθηκαν
Κοινή είναι η εκτίμηση ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει σύντομα ο διάλογος, ωστόσο εκκρεμούντος του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, ενδεχομένως να μην είναι η ώρα για λήψη των απαραιτήτων αποφάσεων από εκείνους από τους οποίους εξαρτάται η πρόοδος, είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, μετά το τέλος της 40λεπτης συνάντηση που είχε σήμερα με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.
Οπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ικανοποίηση για τις θέσεις που αναπτύχθηκαν.
«Μπήκαμε στην ουσία ουσιαστικών θεμάτων που εκκρεμούν και θα πρέπει να ευρεθεί λύση προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα ή αξιώσεις που τίθενται προκειμένου να υπάρξει ελπίδα για λύση του Κυπριακού», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης.
Για το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών σε Τούρκους υπηκόους, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως «ήταν σαφής η θέση (του γ.γ. του ΟΗΕ) ότι θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος για να διασφαλίζονται και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων, αλλά και των Ευρωπαίων».
Εάν υπάρχει κίνδυνος για τον Ελληνισμό της Κύπρου από την εφαρμογή μιας αξίωσης, που μπορεί να αλλοιώσει τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού ή να θέσει σε κίνδυνο τον Ελληνισμό, τότε δεν θα υπαγορεύσει ο όποιος τρίτος, είτε την αποδοχή είτε τον συμβιβασμό, είπε ο κ. Αναστασιάδης.
Συνεπώς, προσέθεσε, «δεν είναι ανάγκη να ρωτούμε τι λένε οι τρίτοι».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης