Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες από τη διπλή επίθεση έξω από το Κοινοβούλιο του Λονδίνου

Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες από τη διπλή επίθεση έξω από το Κοινοβούλιο του Λονδίνου
Αναφέρθηκαν τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον είκοσι τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση
(upd)Τραγικός ο απολογισμός από τη διπλή επίθεση που σημειώθηκε στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Από τους νεκρούς, ένας είναι αστυνομικός, ενώ κάποιοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει το περιστατικό η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, «μέχρι νεωτέρας».
Ένας ύποπτος δέχθηκε πυρά από τους αστυνομικούς, ενώ αναζητείται πιθανός συνεργός του.

Τρεις  Γάλλοι μαθητές τραυματίστηκαν

Τρεις Γάλλοι μαθητές, ηλικίας 15-16 ετών, τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση κοντά στο βρετανικό Κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε το Παρίσι.
Οι τρεις μαθητές, που φοιτούν σε λύκειο της Βρετάνης στη δυτική Γαλλία βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή στο Λονδίνο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά τους.
Περίπου 90 μαθητές του Λυκείου  «Concarneau»  συμμετείχαν στην εκδρομή και περίπου 12 από αυτούς βρίσκονταν κοντά στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης.
Για δειλή επίθεση κάνει λόγο το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, που εκφράζει την αλληλεγγύη του στον βρετανικό λαό.

Νωρίτερα το World Energy News κατέγραφε για τη διπλή επίθεση:

Οι τελευταίες πληροφορίες από το μακελειό στο Λονδίνο κάνουν λόγο για μια νεκρή γυναίκα έξω από το κοινοβούλιο, η οποία βρέθηκε κάτω από τις ρόδες λεωφορείου, σύμφωνα με δηλώσεις των ιατρών που παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο βρετανικό πρακτορείο Press Association, το οποίο περιέγραψε ότι υπάρχουν άτομα με «καταστροφικούς» τραυματισμούς.
Νεκρός είναι και ο δράστης, όπως μετέδωσε το BBC.
Ο πανικός στο Λονδίνο, ξεκίνησε το απόγευμα όπου πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από τα κτήρια του Κοινοβουλίου στο κεντρικό Λονδίνο.
Το γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες ελικοπτέρου, που προσγειώθηκε (κατά τις 17.30 ώρα Ελλάδας) μέσα στον περίβολο του βρετανικού Κοινοβουλίου, για να παραλάβει τραυματίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως μεταδίδει το Reuters, δώδεκα άτομα έχουν τραυματιστεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σημείωθηκαν δύο ξεχωριστά περιστατικά:
Στο πρώτο, ένας άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό και τον τραυμάτισε σοβαρά και στην συνέχεια πυροβολήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου.
Στο δεύτερο περιστατικό, ένα όχημα κοντά στη γέφυρα του Ουεστμινστερ, κοντά στο χώρο του Κοινοβουλίου, παρέσυρε πεζούς, όπου αναφέρονται τουλάχιστον πέντε τραυματίες.
Η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία του Κοινοβουλίου.
Τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στο έδαφος, με κάποιους να αιμορραγούν ακατάσχετα και κατά τα φαινόμενα να μην έχουν τις αισθήσεις τους, δείχνουν φωτογραφίες του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς από την επίθεση κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Μία από τις φωτογραφίες εικονίζει μια ανθρώπινη σορό κάτω από τους τροχούς ενός λεωφορείου του Λονδίνου.
Ένας ένοπλος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας έξω από το κοινοβούλιο, ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, έπειτα από ισχυρούς κρότους και ένας φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς είπε ότι είδε τουλάχιστον 12 τραυματίες.
Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε ότι είναι ασφαλής. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης όταν διαπράχθηκε η επίθεση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Η βρετανική αστυνομία θεωρεί το συμβάν κοντά στο Κοινοβούλιο της ως τρομοκρατική ενέργεια έως ότου να εξακριβώσει κάτι διαφορετικό.
Το BBC μεταδίδει ότι ένα ύποπτο όχημα εντοπίστηκε έξω από τη Βουλή και άνθρωποι απομακρύνονται από την περιοχή.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης