Διεθνή

Κυπριακό, επενδύσεις και ενεργειακοί σχεδιασμοί στο επίκεντρο επαφών Ν.Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Κυπριακό, επενδύσεις και  ενεργειακοί σχεδιασμοί στο επίκεντρο επαφών Ν.Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη
Ο Νίκος Αναστασιάδης, με μια σειρά επαφών επιδιώκει να δώσει ώθηση στις επενδύσεις και στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας
Κυπριακό, επενδύσεις και ενεργειακοί σχεδιασμοί θα είναι στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ στοχεύει να εξυπηρετήσει τρεις πολύ συγκεκριμένους στόχους.
“Κατ΄αρχήν είναι το Κυπριακό”, τόνισε, εξηγώντας ότι “μέσα από τις συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών και κάποιους αξιωματούχους άλλων κρατών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει την κατάσταση των πραγμάτων ως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους, δυστυχώς, δεν γίνονται συνομιλίες και θα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να επαναρχίσει ο διάλογος”.
Επενδύσεις και ενεργειακοί σχεδιασμοί συμπληρώνουν το τρίπτυχο των τομέων στους οποίους θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις και επαφές του Κύπριου Προέδρου στη Νέα Υόρκη.
Ο Νίκος Αναστασιάδης, που αναχωρεί απόψε για τη Νέα Υόρκη, στις 22 Μαρτίου, θα συμμετάσχει σε διεθνές οικονομικό συνέδριο που αφορά επενδύσεις στην Κύπρο.
Με μια σειρά επαφών με αρχηγούς κρατών αλλά και εταιρείες, ο Νίκος Αναστασιάδης επιδιώκει να δώσει ώθηση στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης