Διεθνή

Putin: Η ολοκλήρωση του Turkish Stream θα ενισχύσει το διαμετακομιστικό ρόλο της Τουρκίας

Putin: Η ολοκλήρωση του Turkish Stream θα ενισχύσει το διαμετακομιστικό ρόλο της Τουρκίας
«Η διακυβερνητική συμφωνία για το μεγάλης κλίμακας έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στην Τουρκία τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα», δήλωσε ο Πούτιν.
Η ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream αφενός θα ενισχύσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Τουρκία και αφετέρου θα ενισχύσει το διαμετακομιστικό ρόλο της χώρας, δήλωσε σήμερα (10/3) ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη Μόσχα Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Itar Tass.
«Η διακυβερνητική συμφωνία για το μεγάλης κλίμακας έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στην Τουρκία τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα», δήλωσε ο Πούτιν.
Πρόσθεσε δε, ότι «η εφαρμογή αυτού του σχεδίου στην πράξη, θα καταστήσει δυνατό να αναβαθμιστούν οι προμήθειες φυσικού αερίου προς την Τουρκία και να ενισχυθεί ο διαμετακομιστικός της ρόλος».
Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του, για το γεγονός ότι «οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας αποκαθίστανται γρήγορα», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, ο Πούτιν αναφέρθηκε στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών Ρωσίας και Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενημέρωσε τον ομόλογό του σχετικά με τα μέτρα που προωθεί η Ρωσία για την πλήρη αποκατάσταση της οικονομικής συνεργασίας.
Ο Πούτιν τόνισε επίσης τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών και στην υλοποίηση μεγάλων έργων.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε απ’ την πλευρά του, ότι υπάρχει μεγάλη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως λόγω της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και του πυρηνικού σταθμού του Ακούγιου στη νότια Τουρκία.
Τόνισε ακόμη, ότι μεταξύ των κυρίαρχων στοιχείων της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών είναι οι τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και της ενέργειας.

Πούτιν: Συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας για την ειρήνευση στη Συρία

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στη Συρία, τονίζοντας την εμπιστοσύνη και την αποτελεσματική συνεργασία των στρατιωτικών αρχών και των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και της Τουρκίας για τις εξελίξεις στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
«Εργαζόμαστε ενεργά στην επίλυση των πιο μεγάλων κρίσεων στον κόσμο, πρώτα απ’ όλα στη Συρία», είπε ο Ρώσος ηγέτης και συμπλήρωσε ότι «είμαι στην ευχάριστη θέση να πω, ότι παρά το ό,τι κανείς δεν το περίμενε, στο επίπεδο των στρατιωτικών αρχών και των υπηρεσιών πληροφοριών έχουμε ένα πολύ αξιόπιστο, πολύ αποτελεσματικό διάλογο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης