Διεθνή

Την ενεργειακή συνεργασία στην Αρκτική συζήτησαν οι υπουργοί Ενέργειας Ρωσίας και Ινδίας

Την ενεργειακή συνεργασία στην Αρκτική συζήτησαν οι υπουργοί Ενέργειας Ρωσίας και Ινδίας
Ο Ρώσος υπουργός Αλεξάντερ Νόβακ είχε επίσης συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο περιθώριο του συνεδρίου.
Την συνεργασία Ρωσίας-Ινδίας στην έρευνα και ανάπτυξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον ρωσικό τομέα της Αρκτικής συζήτησαν οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και της Ινδίας, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου για την ενέργεια CERAWeek 2017, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας της Ρωσίας «οι δύο πλευρές συζήτησαν ζητήματα συνεργασίας Ρωσίας-Ινδίας στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».
«Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η συνεργασία στην κοινή έρευνα και την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στον Ρωσικό τομέα της Αρκτικής και της παραγωγής στο έδαφος της Ρωσίας», συμπληρώνει.
Ο Ρώσος υπουργός Αλεξάντερ Νόβακ έδωσε έμφαση στο θέμα των παραδόσεων LNG στην Ινδία.
«Λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη ζήτηση για φυσικό αέριο στην αγορά της Ινδίας και τις προοπτικές ανάπτυξης των νέων έργων LNG, η συνεργασία στον τομέα του εμπορίου υγροποιημένου φυσικού αερίου αποκτά στρατηγικό χαρακτήρα και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ινδίας» δήλωσε ο Νόβακ μετά τη συνάντηση.
Σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Ενέργειας, ο Νόβακ είχε επίσης συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο περιθώριο του συνεδρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης