Διεθνή

Στην Τουρκία θα μεταβεί τον Απρίλιο ο υπουργός Υποδομών και Ενέργειας του Ισραήλ

Στην Τουρκία θα μεταβεί τον Απρίλιο ο υπουργός Υποδομών και Ενέργειας του Ισραήλ
Οι δύο χώρες συζητούν τις δυνατότητες για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου, για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.
Ο Ισραηλινός υπουργός Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Yuval Steinitz αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Απριλίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.
Σύμφωνα με αυτές, ο υπουργός του Ισραήλ θα επισκεφθεί την Τουρκία, για να παρακολουθήσει τη Σύνοδο Κορυφής του Ατλαντικού Συμβουλίου της Κωνσταντινούπολης, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Απριλίου.
Ο Steinitz είχε επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Οκτώβριο για το συνέδριο World Energy Congress 2016.
Στο περιθώριο του συνεδρίου είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, με τον οποίο συμφώνησε να ξεκινήσουν συνομιλίες για την διερεύνηση της πιθανότητας υλοποίησης της μεταφοράς φυσικού αερίου από την ισραηλινή ΑΟΖ στην Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη.
Έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συσκέψεις μεταξύ τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο πλευρών προς αυτήν την κατεύθυνση.
Στη Σύνοδο Κορυφής του Ατλαντικού Συμβουλίου θα συζητηθούν παγκόσμια ζητήματα σχετικά με την ενέργεια, την οικονομία και την ασφάλεια, με περιφερειακή εστίαση, τονίζοντας την διατλαντική εμπλοκή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης