Διεθνή

H Ισραηλινή Shapir ενδιαφέρεται για άδεια εξόρυξης φυσικού αερίου στην ΑΟΖ του Ισραήλ

H Ισραηλινή Shapir ενδιαφέρεται για άδεια εξόρυξης φυσικού αερίου στην ΑΟΖ του Ισραήλ
Όπως δήλωσε στο Bloomberg εκπρόσωπος της εταιρείας, η Shapir εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μια προσφορά για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στα 24 νέα πεδία που άνοιξαν για εξερεύνηση στην ΑΟΖ του Ισραήλ.
Η Ισραηλινή εταιρεία Shapir Engineering and Industry Ltd. που ειδικεύεται στην ανάπτυξη οικιστικών, εμπορικών και βιομηχανικών έργων, εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην υπεράκτια εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ του Ισραήλ, σύμφωνα με το Bloomberg.
Όπως δήλωσε στο πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας, η Shapir εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μια προσφορά για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στα 24 νέα πεδία που άνοιξαν για εξερεύνηση στην ΑΟΖ του Ισραήλ.
Η Ισραηλινή ΑΟΖ εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 2,2 τρισ. κυβικά μέτρα ανεξερεύνητου φυσικού αερίου, ποσότητα περίπου δυόμισι φορές μεγαλύτερη απ’ αυτήν που περιέχεται στα ήδη γνωστά πεδία, σύμφωνα με μια έκθεση της Γαλλικής εταιρείας συμβούλων Beicip-Franlab.
Η Shapir η οποία δεν έχει καμία τεχνογνωσία στον ενεργειακό τομέα, μπορεί όπως αναφέρει το Bloomberg, να χρειαστεί έναν εταίρο για να προχωρήσει τα σχέδια της, όπως τις Delek Group Ltd. και Noble Energy Inc, οι οποίες δραστηριοποιούνται ήδη στα δύο μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η αξία της μετοχής της Shapir έχει αυξηθεί 62% κατά τους τελευταίους 12 μήνες.
Η εταιρεία ελέγχεται από την οικογένεια Shapira και εμπλέκεται σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα υποδομής στο Ισραήλ, ανάμεσά τους ένα τμήμα της εθνικής οδού Route 6 και το νέο λιμάνι της Χάιφα.

Αρχική δημοσίευση: 07/03/2017 13:09

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης