Διεθνή

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει αύριο για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Συρίας

tags :
ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει αύριο για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Η Ρωσία, είχε προειδοποιήσει ότι θα ασκήσει βέτο σε ένα τέτοιο μέτρο - Η Μόσχα έχει ήδη θέσει βέτο έξι φορές υπέρ της Δαμασκού
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα ψηφίσει αύριο Τρίτη 28/2/2017 επί του σχεδίου ψηφίσματος που θα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στη Συρία, η οποία κατηγορείται για χρήση χημικών όπλων, γνωστοποίησαν διπλωμάτες.
Η Ρωσία, είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα ασκούσε βέτο σε ένα τέτοιο μέτρο. Η Μόσχα έχει ήδη θέσει βέτο έξι φορές υπέρ της Δαμασκού.
Η ψηφοφορία προγραμματίστηκε για τις 11.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας).
Το σχέδιο ψηφίσματος, που προτείνουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, θα επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων σε βάρος 11 Σύρων, κυρίως αξιωματικών του στρατού και 10 οργανισμών.
Βάσει του κειμένου θα απαγορεύεται επιπλέον η πώληση, παροχή ή μεταφορά στις ένοπλες δυνάμεις και τη συριακή κυβέρνηση ελικοπτέρων και άλλων υλικών.
Αυτό το σχέδιο ψηφίσματος ακολουθεί την κοινή έρευνα που διεξήγαγαν τα Ηνωμένα Έθνη και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, κι η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα τον περασμένο Οκτώβριο ότι η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα το 2014 και το 2015 εναντίον των πόλεων Τελ Μανάς, Κμένας και Σαρμίν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης