Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ Cavusoglu: Χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο "κακομαθημένο παιδί"

Προκαλεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ Cavusoglu: Χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο
"Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός" είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ
Ανεβαίνουν οι τόνοι στις ελληνοτουρκικές διπλωματικές σχέσεις, καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu χαρακτήρισε «κακομαθημένο παιδί», που εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρικών σχέσεων τον Έλληνα υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ εκτόξευσε νέες απειλές τονίζοντας ότι οι Έλληνες «ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός».
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Πάνου Καμμένου: «Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί».
«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ.  Cavusoglu ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη ΝΔ.
Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες», συμπλήρωσε ο υπουργός Αμυνας.
Η δήλωση ήρθε εξάλλου, στον απόηχο των χθεσινων δηλώσεων του Έλληνα υπουργού Νικ. Κοτζιά στο Σκάι.
Στη συνέντευξή του, ο κ. Κοτζιάς είχε απευθύνει έκκληση για αποκλιμάκωση και σεβασμό των διεθνών συνθηκών, την ίδια ώρα που έστελνε σαφή προειδοποίηση προς την Τουρκία να εγκαταλείψει τα «παιχνίδια» στο Αιγαίο καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, η απάντηση της Αθήνας θα είναι σκληρή.
Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς είχε σχολιάσει ότι ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ δεν επιχείρησε να ανέβει στα Ίμια, κατά την πρόσφατη «κρουαζιέρα» του στα δύο νησάκια, λόγω της ετοιμότητας της ελληνικής πλευράς.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, οι νέες δηλώσεις Cavusoglu έγιναν στην Ένωση Δημοσιογράφων Αττάλειας.
Σύμφωνα με αυτές, ο Cavusoglu ζήτησε το «κακομαθημένο παιδί» ο κ. Κοτζιάς «να μην ρίχνει σκιά στις σχέσεις των δύο λαών.»


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης