Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Υποπτη" δραστηριότητα σε πυρηνική εγκατάσταση της Βόρειας Κορέας - Φόβοι για νέα δοκιμή ανά πάσα στιγμή

Δραστηριότητα στο Punggye ri -εγκατάσταση πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας-  ενισχύει τους φόβους ότι η χώρα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει άλλη μια πυρηνική δοκιμή ανά πάσα στιγμή
Ο δικτυακός τόπος 38 North, που παρακολουθεί τις εμπορικές δορυφορικές εικόνες της Βόρειας Κορέας για ενδείξεις για τις ενέργειες της χώρας, υποστηρίζει, ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται συνεχιζόμενη δραστηριότητα σε πολλές περιοχές της εγκατάστασης πυρηνικών δοκιμών Punggye-ri.
Οπως επισημαίνει το 38 North, οι εικόνες που παρατηρεί από τις 18 Φεβρουαρίου, δείχνουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σε πολλές από τις σήραγγες της εγκατάστασης.
Την είδηση μεταδίδει το ρωσικό Sputnik, επικαλούμενο το 38 North, που αποκαλύπτει ειδικότερα, ότι "η μετατόπιση των προμηθειών και εξοπλισμού, καθώς και πρόσθετες αλλαγές στην υφή και το σχήμα μικρών τμημάτων του σωρού απορριμμάτων στη Βόρεια Πύλη, υποδεικνύουν τη συνέχιση των εργασιών μέσα στις σήραγγες δοκιμής».
"Οι δραστηριότητες αυτές δείχνουν την προετοιμασία αυτής της πύλης για χρήση σε νέα πυρηνική δοκιμή" υποστηρίζει το 38 North.
Οι εντάσεις είναι πολύ υψηλά μεταξύ του πυρηνικού κράτους της Βόρειας Κορέας και του μεγαλύτερου μέρους του υπόλοιπου κόσμου αυτή τη στιγμή.
Σημειώνεται, ότι μετά την τελευταία δοκιμή πυραύλου μέσου βεληνεκούς της Βόρειας Κορέας, η Κίνα ανακοίνωσε "μπλοκάρισμα" στις εισαγωγές άνθρακα από τη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης