Διεθνή

Η ρωσική Rostec θα προμηθευθεί ανεμογεννήτριες για θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της Κριμαίας από το Ιράν

Η ρωσική Rostec θα προμηθευθεί ανεμογεννήτριες για θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της Κριμαίας από το Ιράν
Ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec, Sergei Chemezov, δήλωσε ότι η Rostec αναμένεται να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες στην Κριμαία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους
Η Ρωσία πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο με το Ιράν για την προμήθεια ανεμογεννητριών, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρείας της Ρωσίας Rostec, Sergei Chemezov.
Σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στο Αμπού Ντάμπι, ο Chemezov ανακοίνωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να υπογράψει συμβόλαιο με το Ιράν για την προμήθεια ανεμογεννητριών για θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στην Κριμαία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και η Rostec αναμένει να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
«Έχουμε προβλήματα με ανεμογεννήτριες μετά την απαγόρευση από τη Γερμανία και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες των προμηθειών προς την Κριμαία. Είμαστε τώρα στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων και ελπίζουμε ότι, εάν δεν υπάρξουν πρόσθετες αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις, θα είμαστε σε θέση να εγκαταστήσουμε αυτές τις ανεμογεννήτριες εντός του 2017"δήλωσε ο Chemezov.
Αν και το Ιράν δεν έχει αναγνωρίσει την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, είναι έτοιμο να βοηθήσει τις προσπάθειες της Μόσχας να εξασφαλίσει απρόσκοπτη παροχή ενέργειας στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης