Διεθνή

Aliyev: Ο τουρκικός αγωγός σημείο αναφοράς για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου

Aliyev: Ο τουρκικός αγωγός σημείο αναφοράς για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου
Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, εάν δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία για τον TANAP, είπε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν
Σημείο αναφοράς για την υλοποίηση του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου χαρακτήρισε σήμερα (23/2) σε δηλώσεις του την συμφωνία με την Τουρκία για τον αγωγό TANAP ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν είπε χαρακτηριστικά, ότι «υπογράψαμε τη συμφωνία για τον αγωγό TANAP με τον Πρόεδρο Ερντογάν, η οποία έγινε ορόσημο για τις επόμενες συμφωνίες» και τόνισε, ότι «αν δεν υπογραφόταν η συμφωνία για τον TANAP, το έργο του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου δεν θα ήταν σε θέση να υλοποιηθεί».
Ο Αλίεφ δήλωσε ακόμη, ότι το έργο κατασκευάζεται με τα υψηλότερα οικολογικά πρότυπα και ακολουθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσή του.
Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου περιλαμβάνει τρία μεγάλα έργα αγωγών:
- Την κατασκευή του αγωγού South Caucasus Pipeline από το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία έως τα σύνορα με την Τουρκία, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί στο 80%.
- Την κατασκευή του TANAP κατά μήκος της Τουρκίας από τα σύνορα με τη Γεωργία έως τα σύνορα με την Ελλάδα, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί στο 65%.
- Την κατασκευή του ΤΑΡ από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, κατά μήκος της βορείου Ελλάδος, στην Αλβανία και την Ιταλία, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί στο 35%.
Επιπλέον, τα έργα στο κοίτασμα Shah Deniz από το οποίο θα ξεκινάει το φυσικό αέριο, έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον Αλίεφ στο 90%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης