Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak: Απαραίτητο για την εξισορρόπηση της αγοράς το πάγωμα παραγωγής πετρελαίου

Novak: Απαραίτητο για την εξισορρόπηση της αγοράς το πάγωμα παραγωγής πετρελαίου
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η θέση της Μόσχας εξακολουθεί να είναι υπέρ της συμφωνία για πάγωμα παραγωγής
Στο γεγονός ότι η συμφωνία που αφορά την παραγωγή πετρελαίου παραμένει απαραίτητη για την ανάκαμψη της ενεργειακής αγοράς, αναφέρθηκε σήμερα (21/10) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak.
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε, ότι κατά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία και τη συνάντησή του μετον υπουργό Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al Falih το σαββατοκύριακο, θα παρουσιάσει ορισμένες προτάσεις αναφορικά με το πάγωμα της παραγωγής, το οποίο χαρακτήρισε ως "απαραίτητο" για την εξισορρόπηση της αγοράς.
"Η κύρια θέση μας παραμένει υπέρ της συμφωνίας, αυτό δεν έχει αλλάξει", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Novak, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις έντονες αμφιβολίες της διεθνούς κοινότητας, αναφορικά με τις προθέσεις της Μόσχας.
Παράλληλα, ο Novak πρόσθεσε ότι θα συζητήσει εκτενώς τα ζητήματα συντονισμού της ενεργειακής αγοράς και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, με τον οποίο αναμένεται να έχει συνάντηση την προσεχή Δευτέρα (24/10), χωρίς ωστόσο να δίνει περεταίρω λεπτομέρειες αναφορικά με το πλαίσιο των συζητήσεων.
Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι, παρά τις προθέσεις της Μόσχας για περιορισμό της υπερπροσφοράς, ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι η Ρωσία αναμένεται να παράγει συνολικά 548 εκατ. τόνους (11 εκατ. βαρέλια ημερησίως) πετρελαίου κατά το επόμενο έτος, γεγονός που θα αποτελεί ρεκόρ στην μετά-σοβιετική περίοδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης