Διεθνή

Κύπρος: Απάντηση με νομικά μέτρα σε νέα εμφάνιση του Barbaros στην ΑΟΖ

Κύπρος: Απάντηση με νομικά μέτρα σε νέα εμφάνιση του Barbaros στην ΑΟΖ
Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, ότι η ενέργεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία της εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου
Η Κυπριακή Δημοκρατία προετοιμάζεται για αντιμετώπιση με νομικά μέτρα μιας ενδεχόμενης πρόκλησης από πλευράς της Τουρκίας στην ΑΟΖ της, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.
Όπως είπε απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, το υπουργείο Εξωτερικών κάνει συσκέψεις με τη Γενική Εισαγγελία, για το πώς θα αντιδράσει η Κυπριακή Δημοκρατία «σε περίπτωση νέας εμφάνισης Barbaros».
Υποστήριξε, ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, τώρα η Νομική Υπηρεσία και μετά από την ανάθεση υπηρεσιών σε ξένο οίκο είναι έτοιμη να υποδείξει νομικά μέτρα.
«Επομένως, τώρα καταστρώνουμε αυτά τα σχέδια για την περίπτωση που χρειαστεί οποιαδήποτε απάντηση», είπε ο κ. Κασουλίδης, σημειώνοντας πως είναι γνωστοί οι κίνδυνοι και οι προθέσεις της Τουρκίας να παρενοχλήσει την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, ότι η ενέργεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία της εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου και έφερε την μεγαλόνησο κοντά με τις άλλες χώρες της Μεσογείου.
«Προσπαθούμε» ανέφερε «να δημιουργήσουμε ένα πολυμερές βήμα συνεργασίας και οι τριμερείς συνεργασίες να γίνουν σιγά-σιγά μια πολυμερής».
Επεσήμανε πως το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί από εταιρείες στον παρόντα διαγωνισμό, αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που αποδίδουν μεγάλες εταιρείες, που ανταγωνίζονται αυτή τη στιγμή, επισημαίνοντας πως στο τεμάχιο 10 γίνεται σύγκρουση μεγάλων εταιρειών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης