Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην πετρελαιοπαραγωγό πόλη Κιρκούκ στο Ιράκ

Επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην πετρελαιοπαραγωγό πόλη Κιρκούκ στο Ιράκ
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από τις επιθέσεις δεν κινδύνευσαν οι εγκαταστάσεις παραγωγής αργού πετρελαίου
Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε κτίρια και ένα σταθμό παραγωγής ενέργειας στην πετρελαιοπαραγωγό πόλη Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ σήμερα Παρασκευή (21/10).
Κατά τις επιθέσεις σκοτώθηκαν έξι μέλη των Ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και δύο Ιρανοί, μέλη ομάδας που πραγματοποιεί συντήρηση στον σταθμό παραγωγής ενέργειας έξω από την πόλη.
Επίσης σκοτώθηκαν τουλάχιστον μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από τις επιθέσεις δεν κινδύνευσαν οι εγκαταστάσεις παραγωγής αργού πετρελαίου, ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος συνεχίστηκε χωρίς διακοπή στην πόλη.
Το Κιρκούκ είχε περάσει στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους μετά την νίκη του επί του Ιρακινού στρατού και ο έλεγχός της πόλης ανακτήθηκε το 2014, όταν Κούρδοι μαχητές Peshmerga την ανακατέλαβαν.
Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Κιρκούκ ήρθε 4 ημέρες μετά την έναρξη της επίθεσης Ιρακινών και Κουρδικών δυνάμεων με την αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ για την ανακατάληψη της επίσης πετρελαιοπαραγωγού πόλης της Μοσούλης, η οποία αποτελεί το τελευταίο σημαντικό του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης