Διεθνή

Η Shell πουλάει ενεργειακά της πεδία στον Καναδά για ενίσχυση των κεφαλαίων της

Η Shell πουλάει ενεργειακά της πεδία στον Καναδά για ενίσχυση των κεφαλαίων της
Όπως ανακοίνωσε, πουλάει ανεπτυγμένα και μη κοιτάσματα στην εταιρεία Tourmaline Oil Corp με έδρα το Κάλγκαρι.
Ο πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell ανακοίνωσε, ότι κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση έναντι 1 δισ. δολαρίων κοιτασμάτων σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Δυτικό Καναδά, στο πλαίσιο του προγράμματος εκποίησης περιουσιακών της στοιχείων.
Η πολυεθνική εταιρεία στοχεύει μέσω εκποιήσεων περιουσιακών της στοιχείων σε όλο τον κόσμο να ενισχύσει τις κεφαλαιακές της ανάγκες και να εξορθολογίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.
Όπως ανακοίνωσε η Shell, πουλάει ανεπτυγμένα και μη κοιτάσματα στις καναδικές επαρχίες Αλμπέρτα και Βρετανική Κολομβία στην εταιρεία Tourmaline Oil Corp με έδρα το Κάλγκαρι.
Τα κοιτάσματα αυτά παράγουν σήμερα ξηρό και υγρό φυσικό αέριο, που ισοδυναμούν με 24.850 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
Η Shell προσπαθεί να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 30 δισ. δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της ΒΡ ύψους 50 δισ. δολαρίων τον περασμένο Φεβρουάριο.
Εκτός από τα κοιτάσματα η Tourmaline Oil Corp θα εξαγοράσει από τη Shell τρεις μονάδες επεξεργασίας φυσικού αερίου και περίπου 450 μίλια αγωγών ως μέρος της συμφωνίας, η οποία αποτιμάται σε 1,04 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε η καναδική εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης