Διεθνή

O Schulz αδειάζει τον Τσίπρα: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα αναλάβει πρωτοβουλία για το χρέος

O Schulz αδειάζει τον Τσίπρα: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα αναλάβει πρωτοβουλία για το χρέος
Εξεπλάγην από τις φήμες πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει κάποια πρωτοβουλία.....
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «άδειασε» πριν λίγο την ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με το επίμαχο θέμα του ελληνικού χρέους.
Συγκεκριμένα, ο Martin Schulz είχε συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ζητά στήριξης στο θέμα της βιωσιμότητα του χρέους.
Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, υπήρξαν φήμες, μέσω κυβερνητικών πηγών, ότι ο Martin Schulz και το Κοινοβούλιο θα στηρίξουν την προσπάθεια του πρωθυπουργού, κάτι όμως που τελικά διαψεύστηκε…
«Εξεπλάγην από τις φήμες πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει κάποια πρωτοβουλία.
Είναι αλήθεια ότι μίλησα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα και με ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ γι’ αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Schulz, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές των κυβερνητικών πηγών.
«Πηγή της φήμης ότι το ΕΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το χρέος είναι πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων το θέμα του χρέους θα υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, σε επόμενη συνεδρίασή της.
Αυτό είναι κάτι τυπικό αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ξεκαθάρισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης