Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump για Rouhani: "Καλά θα κάνει να προσέχει όταν μιλάει" - Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Trump για Rouhani:
Η ανταπάντηση Trump έρχεται σε συνέχεια της ομιλίας του Rouhani ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων συγκεντρωμένων στην Τεχεράνη, όπου δήλωσε ότι "όποιον χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών, ο ιρανικός λαός θα τον κάνει να το μετανιώσει"
Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με νέες σκληρές δηλώσεις αυτήν την φορά από την πλευρά του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος δήλωσε για τον Ιρανό πρόεδρο Hassan Rouhani ότι «καλά θα έκανε να προσέχει όταν μιλάει».
Το σχόλιο αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της πτήσης του Αμερικανού Προέδρου προς τη Φλόριντα.
Η ανταπάντηση έρχεται σε συνέχεια της ομιλίας του Rouhani στην 38η επέτειο της ισλαμικής επανάστασης του 1979, ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων συγκεντρωμένων στην Τεχεράνη, όπου δήλωσε ότι "στον ιρανικό λαό πρέπει να μιλούν με σεβασμό. Όποιον χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών, ο ιρανικός λαός θα τον κάνει να το μετανιώσει".
Σημειώνεται ότι μετά την ορκωμοσία του Trump, οι ΗΠΑ και το Ιράν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος επέκρινε ξανά τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που συνήφθη το 2015 ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις -ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία- και η κυβέρνησή του επέβαλε πρόσφατα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, με αφορμή μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τις ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης