Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία επενδύει 1,3 δισ. δολάρια σε φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1.000 MW στο Ικόνιο

Η Τουρκία επενδύει 1,3 δισ. δολάρια σε φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1.000 MW στο Ικόνιο
Tο φωτοβολταϊκό πάρκο στην επαρχία Karapınar Konya θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 600.000 νοικοκυριών.
Η Τουρκία θα επικεντρωθεί στην αύξηση του μεριδίου της σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ξεκινώντας με μία επένδυση ύψους 1,3 δισ. δολαρίων στην ηλιακή ενέργεια στην πόλη του Ικονίου, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (20/10) ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας ο Berat Albayrak.
Ο Albayrak ανακοίνωσε, ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο στην επαρχία Karapınar Konya θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 600.000 νοικοκυριών.
«Αυτή η επένδυση αξίζει περισσότερο από 1 δισ. δολάρια και λαμβάνοντας υπόψη την επένδυση στο εργοστάσιο, θα ανέλθει συνολικά σε περίπου 1,3 δισ. δολάρια» είπε και πρόσθεσε ότι «εμείς θα παράγουμε 1,7 δισεκατομμύρια KWh ηλεκτρικής ενέργειας από αυτό το ηλιακό έργο».
Πρόσθεσε ότι το έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την αύξηση της χρήσης των εγχώριων πόρων για την παραγωγή από την ηλιακή ενέργεια.
Η εταιρεία που θα κερδίσει τον διαγωνισμό για το έργο, θα πρέπει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο, με ελάχιστη δυναμικότητα παραγωγής 500MW, όπως είπε ο Albayrak.
Είπε ακόμη, ότι επενδυτές από τις ΗΠΑ, την Κίνα και πολλές άλλες χώρες έχουν δείξει ενδιαφέρον για το έργο και ως εκ τούτου η συνεργασία μεταξύ των τουρκικών και ξένων εταιρειών είναι πιθανή.
Σύμφωνα με τον ίδιο η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το φωτοβολταϊκό πάρκο θα αρχίσει στο τέλος του 2018.
Ο Albayrak είπε επίσης, ότι και η αιολική ενέργεια έχει επίσης να παίξει ένα ρόλο στην υλοποίηση του στόχου να στραφεί η χώρα προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης